Velikonoce na Vísecké rychtě

24.03.2015 12:53

Po masopustním veselí pokračuje program na Vísecké rychtě v Kravařích další akcí, kterou jsou Velikonoce. Pracovníci rychty a Vlastivědného muzea se budou těšit na návštěvníky v sobotu 28. března od desíti do šestnácti hodin.

Nabídka sobotního dne na Vísecké rychtě je určena hlavně rodinám, které chtějí strávit klidný den na venkově v přátelské atmosféře a přitom se dozvědět něco o světě dávných veliko-nočních tradic a zkusit si vyrobit některé předměty,
které se k velikonočním svátkům vážou.
Dopoledne, v 11:30 hodin, vystoupí dětský folklórní soubor Jizerka z Liberce. Pro návštěvníky bude mít připravené pásmo „Přišlo jaro do vsi“. Za účasti souboru bude také po dvanácté hodině vynesena do Bobřího potoka smrtka symbolizující uplynulou zimu.
Atmosféře Velikonoc budou odpovídat i rukodělné dílny, v rámci kterých si budou moci návštěvníci uplést pomlázku, namalovat kraslici, vyrobit sváteční ubrousek a další. Velikonoční atmosféru doplní kůzlátka, která se budou prohánět
v kamenné ohradě za rychtou a kočičky z útulku BONA v Kozlech.
Součástí programů na rychtě je také řemeslný jarmark. Chybět nebude ani občerstvení - letos si můžete na rychtě koupit např. valašské frgály nebo si dát teplou medovinu.